40.8% direct geslaagden Albert Cameron Instituut

Breed glimlachende studenten, huilende jongeren en zelfs een bewusteloze. Dat was gistermiddag het beeld op het Albert Cameron Instituut (ACI) aan de Metaalstraat. Examenkandidaten Onderwijzeressen – A hebben gisteren hun eindexamenresultaten aangehoord van ACI – directrice Glenda Oliviera – Toendang. Van de 81 kandidaten zijn 33 (40.8%) direct geslaagd, 26 (32.1%) moeten herexamen maken, 21 studenten (24.7%) moeten het komend schooljaar weer op het ACI en 1 student (1.2%) heeft inhaalexamen.
Directrice Oliviera-Toendang is niet tevreden met het resultaat. ‘De afgelopen jaren hebben wij betere resultaten gehad.’ Het vorige schooljaar was het aantal direct geslaagden 57.7%. De terugval is volgens de directrice te wijten aan een aantal factoren. Een gebrek aan motivatie voerde volgens haar de boventoon. Andere studenten raakten in het examenjaar zwanger. ‘Dat is dan heel moeilijk te combineren met je studie.’ Volgens Oliviera – Toendang hebben zij en haar team heel veel moeten praten met de examenkandidaten. De schoolleider vertelt dat er heel veel studenten zijn met huiselijke en financiële problemen. ‘Je moet ze dan blijven motiveren.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!