Dieven brengen wederom bezoek aan Jule Fernandesschool Vele schrijven aan Minov onbeantwoord gebleven

Schoolleider Rashida Habiboellah en haar team stapten gisteren gemotiveerd en volle frisse moed het schoolerf van de Jule Fernandesschool binnen. Binnen niet al te lange tijd sloeg hun motivatie om in demotivatie en verdriet. De Jule Fernandesschool heeft wederom dieven op bezoek gehad. Kranen, waterleidingbuizen, de meter van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) en de hydrofoor zijn weggedragen. Daar het water hierdoor vrijelijk stroomde, was er een troep in de toilettengroep van de school. De dieven hebben zich toegang verschaft tot de toilettenruimte door het slot te forceren.
Voor schoolleider Habiboellah bleef er niet veel over dan de leerlingen naar huis te sturen. ‘Dit is niet hoe je je werkweek wilt beginnen’, zegt Habiboellah aan Dagblad Suriname. Zij wordt hierin ondersteund door haar team. ‘Het lastige is dat dit niet de eerste keer is.’ Recent hadden dieven nog de stroomdraad van de school doorgeknipt en weggedragen. ‘We hadden dit toen niet bekendgemaakt, maar nu wordt het ons teveel.’
De schoolleider en haar lerarenteam hopen dat het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling nu eens reageert op de vele brieven, waarin zij vragen naar een wachter voor de school.  Deze school zit ook maar met een schoonmaakster. Zij maakt alleen het kantoor, de toilettenruimte en de stoep schoon. Elke morgen is het weer een taak van de leerkrachten en leerlingen om de klassen schoon te vegen alvorens er een aanvang wordt gemaakt met de lessen. Het schoolhoofd hoopt dat het ministerie ook hiervoor een oplossing zoekt.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!