‘Juist Doekhie houdt rijstboeren voor de gek’

“Niet alleen rijstcoördinator Badrisein Sital heeft de rijstboeren beloften gedaan, maar ook de NDP-parlementariër Rachied Doekhie. En deze beloften heeft Doekhie nimmer waargemaakt. Juist Doekhie houdt de rijstboeren voor de gek.” Dat zegt gewezen parlementariër Liakath Mahawatkhan naar aanleiding van de beschuldigingen van Doekhie aan het adres van Sital. Volgens Doekhie is er nooit een budget geweest voor de beloofde incentives aan de boeren en heeft Sital zomaar beloften gedaan die nog niet zijn waargemaakt. Mahawatkhan zegt dat Sital zijn job heel goed doet en nooit en te nimmer zomaar beloften zou doen. “Was er wel een begroting voor de wervelwinden? Was er wel een begroting voor het gebeurde op Galibi? De incentives moeten via de minister worden vrijgemaakt en niet via Sital. Die heeft zijn werk al gedaan. Voor zulke gevallen heb je een noodfonds.”
Mahawatkhan beweert dat Doekhie het Nickeriaanse volk continue voor de gek heeft gehouden. “Hij beloofde goedkope kunstmest aan de boeren via Petrocaribe, maar omdat hij puur op eigen winst uit was, is vandaag de dag niet eens kunstmest te koop in de Chinese winkel.” Zo zou Doekhie ook beloofd hebben dat de government take teruggedraaid zou worden. “Deze is juist verhoogd naar SRD 2. Ten slotte had Doekhie ook beloofd dat diesel goedkoper zou worden, deze is juist duurder geworden. En dan komt hij de mensen wijs maken dat het komt door de wereldmarkt. Maar Staatsolie heeft genoeg diesel die we gemakkelijk kunnen gebruiken voor de rijstsector.” Mahawatkhan zegt dat Doekhie de rijstboeren zo continue voor de gek houdt en gouden bergen belooft.
Doekhie zou hebben aangekondigd dat er 200.000 hectare padie zou worden ingezaaid. “Hoe kan dat als je niet eens zoveel arealen heb. 100.000 hectare zaait men in 2 seizoenen, hoe komt deze man met zo een berekening? We leven nu in een machtsstaat, niet in een rechtstaat. Het moment dat men niet eens is met iets, wordt men direct aangevallen en beledigd”, meent Mahawatkhan.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!