Trainer Ramkisoen en Wens voor 6 maanden geschorst


Spits Beuno Wens, doelman Quincy Lugard en trainer Edmund Ramkisoen, allen van Takdier Boys, moesten woensdagavond verschijnen voor het Tuchtcollege van de SVB. Zij hadden tijdens de beladenwedstrijd tegen De Ster in de SVB Eersteklasse de arbitrale leiding flink uitgescholden. Voor deze handelingen werden Wens en trainer Ramkisoen voor 6 maanden geschorst, terwijl Lugard een ernstige waarschuwing kreeg.
‘Nadat de wedstrijd tussen Takdier Boys en De Ster (0-0) was afgelopen, stond ik op het middenveld met mijn twee assistent-scheidsrechters en tafelofficial. Op een gegeven moment kwam Wens naar ons toe lopen en begon me uit te schelden met de woorden “Arbiter un m.p.p. dagu. Un  teki un moni kaba’’, gaf arbiter Zebeda aan tegenover het Tuchtcollege. Hij bedreigde de arbitrale leiding ook met de woorden “Mi o kir’ un m.p.p.”. Daarna kwam trainer Ramkisoen naar ons toe lopen. Ik dacht dat hij Wens vandaar zou weghalen. Maar in tegendeel begon hij ook uit te schelden met de woorden “Yu teki moni, na so yu o tan. Yu m.p.p. saka saka’’, zei de trainer volgens Zebeda.
‘Ik liep samen met mijn collega’s naar de scheidsrechterskamer, toen ik zag dat Wens achter mij liep en mij bedreigde. Ik heb alleen gezegd: “Jonge, loop rustig weg”, maar hij wilde niet luisteren en schold gewoon door. Ook de trainer maakte zich daaraan schuldig. ‘Op een gegeven moment zei Wens nog “Mi go kir’ yu”, zei assistent-trainer C. Glorie tegenover het Tuchtcollege.
‘Toen de arbiters in de kleedkamer waren, stond ik voor de deur van de arbiterskamer samen met  de voorzitter van SNL, Roy Samuels. Plotseling kwamen de supports ons om rekenschap vragen. Ik zag plotseling Wens een hoop zand nemen en dat via de gaten van de arbiterskamer naar binnen gooien. Ik keek naar binnen of het niemand geraakt had en zag plotseling doelman Lugard tot tweemaal toe de deur trappen’, vertelde match-commissioner Wortel aan het Tuchtcollege.
Takdier Boys-secretaris Mahinder Hieralal was namens de club ook aanwezig op de zitting. ‘Over wat op het veld is gebeurd, kan ik niet veel zegen. Maar wel is Lugard naar mij toegekomen en zei: “Haal die jongens weg vandaar”. Ik liep daarna naar de scheidsrechters en begeleidde hen naar de arbiterskamer. Daarna stond ik een hele poos daar om over de veiligheid van zowel de arbiter als de scheidsrechter te waken. Want er was geen politie aanwezig. Ik zag wel zand naar binnen gegooid worden, maar het was geen Wens. Een supporter heeft die handeling gepleegd’, zegt secretaris Hieralal. ‘En dat Lugard de deur heeft getrapt kan niet, want het was juist Lugard die mij erop attendeerde om rust te gaan brengen in de zaak’, gaf Hieralal aan.
Wens beaamde tegenover het Tuchtcollege uitgescholden te hebben. ‘Ik heb wel de woorden gebruikt, maar het was niet gericht tegen de arbiters. Maar tegen mijn eigen spelers. Maar ik heb ook niemand met de dood bedreigd en heb ook geen zand gegooid’, zei Wens. Ook trainer Ramkisoen mocht zijn zegje doen. ‘Ik heb nooit en nimmer iemand uitgescholden en ik zal dat ook nooit doen. Ik ben juist de enige topsectietrainer die altijd zegt dat een arbiter nooit van huis uit gaat om een ploeg te benadelen. Wat ik wel aan arbiter Zebeda heb gezegd is : “Ik hoop dat je vandaag lekker slaapt” en verder niets meer’, verklaarde trainer Ramkisoen over wat hij in werkelijkheid had gezegd.
Na iedereen gehoord te hebben, heeft het Tuchtcollege besloten om iedereen apart te straffen. Zo werd Beuno Wens een straf van 6 maanden opgelegd  en een geldboete van SRD 150. Daarbij mag hij in geen enkele functie dienen voor Takdier Boys en andere verenigingen, bij wedstrijden onder auspiciën van de SVB. Quincy Lugard, die juist de persoon was die kalmte probeerde te brengen in de zaak, kreeg een ernstige waarschuwing. Trainer Ramkisoen werd voor 6 maanden geschorst en krijgt een geldboete van SRD 200.
Philip Damba van Notch, die tijdens de wedstrijd tegen Robinhood zijn tegenstander had getrapt, kreeg een straf van 2 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk en geldboete van 30 SRD, die hij binnen 8 dagen moet betalen.

error: Kopiëren mag niet!