Veldwerkers NDP niet blij met vestiging Parmessar in Wanica

‘Ik heb keuze uit zeven ressorten’, zegt het NDP-assembleelid Rabin Parmessar desgevraagd aan Dagblad Suriname. Hij heeft zich nog niet ingeschreven in Wanica. Parmessar zegt niet geëist te hebben om lijsttrekker te worden in Wanica. ‘Afdwingen en chantage geldt niet bij ons.’ Politieke bronnen uit de gelederen van de NDP geven echter een totaal ander verhaal. Zijn komst in Wanica hindert vele personen binnen de paarse partij. Vooral degenen die reeds jarenlang het veldwerk in Wanica doen, geloven er niet in dat Parmessar het werk van Charles Pahlad kan overnemen.
Men ziet het als een tegenvaller dat Charles Pahlad zich niet meer herkiesbaar stelt. Oom Challie zorgde met de veldwerkers ervoor dat de NDP 3 zetels haalde in Wanica. Hij wordt gezien als het symbool van oprechtheid. De werkers op het veld denken dat Parmessar niet in staat zal zijn het succes van Pahlad te herhalen. Ook de mensen in Paramaribo vinden de overstap van Parmessar naar Wanica niet zo ideaal. Ze voelen zich in de steek gelaten, nadat ze jarenlang hem ondersteund hebben in dit district.
Volgens Parmessar kan hij zelf de keuze maken uit de zeven ressorten die het district Wanica telt om zich in te schrijven. De politicus zal zich uitschrijven uit Paramaribo, waar hij zijn politieke carrière begon. Het aspect van uitschrijven en inschrijven is democratisch vereist om als kandidaat voorgedragen te worden in Wanica. Volgens Parmessar is er hier geen vuiltje aan de lucht. Hij beroept zich namelijk op het democratisch aspect dat een kandidaat minimaal twee jaar woonachtig moet zijn in het district, waarin hij gekandideerd wordt.
Volgens Parmessar is het meer dan begrijpelijk dat personen in het district Saramacca teleurgesteld zijn in de partij omdat hun grondproblemen te traag worden opgelost. ‘We zijn een grote chaos komen aantreffen op het ministerie van RGB. Er zijn kwesties van twee en driedubbele afgiftes van grondbeschikkingen. We hebben niet zonder reden minister Ginmardo Kromosoeto daar geplaatst. Maar hij is ook geen Mandraak de tovenaar om alle problemen binnen korte tijd op te lossen.’
Verder melden de politieke bronnen dat delen van de partij niet blij zijn met de terugkeer van de eens verstoten BVD naar de NDP. Ze vinden dat zonder een ieder te kennen, de partij van Dilip Sardjoe nu de rode loper wordt toegediend, terwijl zijn partij een tegenpool is geweest tijdens de verkiezingen. Ze krijgen zelfs bestuursfuncties toebedeeld binnen de NDP. Het ligt in de bedoeling dat de BVD gaat fuseren met de NDP.
‘Men vindt de huidige ontwikkelingen schandalig en voelt zich bedrogen door de leiding. Ze durven dit niet publiekelijk te stellen, vanwege mogelijke rancuneuze handelingen vanuit de partij, die nu in de uitvoerde macht zit. De signalen zijn sterker dan ooit dat als de NDP zich niet herstelt tot eind van het jaar, de trek naar de VHP heel groot zal zijn. Dit zal niet zo zeer zijn om de nieuwe voorzitter van de VHP, maar eerder om het bedrog binnen de NDP af te straffen’, melden de bronnen verder. Dat NDP’ers wegtrekken uit de partij, wordt door Parmessar bestempeld als onwaarheden die door politieke rivalen de wereld worden ingestuurd om stemming te maken.
Asha Gajadien-Bhagwat  

error: Kopiëren mag niet!