Sight first-project Lions Club Paramaribo West kost SRD 75.000

139 leerlingen, afkomstig van 8 glo-scholen in Paramaribo, hebben gistermorgen hun bril gekregen van Lions Club Paramaribo West. De brillen komen van Optiek Ninon. In de eerste fase van het sight first-project van genoemde serviceclub vond een oogcontrole plaats van 883 leerlingen van 8 lagere scholen in Paramaribo. Het onderzoek in de periode van 9 –11 mei 2012 heeft uitgewezen dat van de 883 leerlingen 139 een afwijking aan het oog vertonen en een bril nodig hebben. De 139 leerlingen hebben gratis een bril ontvangen van LC Paramaribo West. President Jerry Hoffman zegt dat het even geduurd heeft voordat de leerlingen hun brillen hebben gekregen. ‘Enkele verontruste ouders belden zelfs met ons om te vragen wanneer hun kind hun bril krijgen. Het voelt goed aan om te zien dat wij dit hebben kunnen doen en dat vooral de kinderen blij zijn’, zegt de president.
Hoffman zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat dit project SRD 75.000 heeft gekost. Hij vult er gelijk achteraan dat het de eerste keer is voor Lions Club Paramaribo West dat het sight first-project op zo een grote schaal is uitgevoerd. De serviceclub zal volgens Hoffman gesprekken aangaan met het onderwijsministerie en het bedrijfsleven om na te gaan hoe verder gestalte te geven aan dit project. Hoffman sprak de hoop uit dat de kinderen zorgvuldig omgaan met hun bril. ‘Wees zorgvuldig, lees bij goed licht, zit niet te dichtbij de televisie en houdt een boek niet te dichtbij in het gezicht.’
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: