VRTS heeft rechtspersoonlijkheid

Met de publicatie van de statuten van de Vereniging van Radio-en Televisiebedrijven in Suriname (VRTS)  in het Advertentieblad van de Republiek Suriname van vrijdag 6 juli 2012 no.54 heeft het collectief van mediabedrijven in Suriname rechtspersoonlijkheid verworven. Op voordracht van de minister van Justitie & Politie heeft de president van de Republiek Suriname, Desire Bouterse, bij Resolutie van 8 juni 2012 no.5350/12, de statuten van de Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname (VRTS) goedgekeurd en deze vereniging zedelijk erkend. De VRTS  heeft zich onder meer  ten doel gesteld om de eenheid en samenwerking tussen de radio-en televisiebedrijven  in Suriname te bevorderen, de materiële en geestelijke belangen van haar leden te behartigen en de ethische waarden en normen in het kader van de beroepsuitoefening in de ruimste zin van het woord te stimuleren en te bewaken.
 
Het VRTS-bestuur bestaat uit de volgende personen: Werner Duttenhofer (Radio 10) – voorzitter, Faried Pierkhan (RBN)- ondervoorzitter, Ànwar Lall Mohamed (Sky Radio & TV) – secretaris, Charles Vervuurt  (Radio & TV Apintie)- 2e secretaris, Cindy Radji (Garuda Radio & TV)- penningmeester, Enjela Kamperveen  (ABC Radio & TV) – 2e penningmeester en Gitana Monkou – Plak ( Mohari Broadcasting )- commissaris. De vereniging VRTS telt momenteel  27 leden.

error: Kopiëren mag niet!