Pertjajah Luhur vult lijst basisgoederen aan

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) gaat zoals beloofd door met haar grootscheeps basisgoederenproject. Twee weken geleden heeft de PL, naast de aardappelen en uien van SRD 1 per kilogram, haar lijst uitgebreid. Zo heeft zij haar eigen PL-rijst uit Nickerie laten halen. Deze wordt voor SRD 4,50 per 2 kilogram verkocht. De PL-rijst is ook te verkrijgen in de 5 kg-, 10 kg- en 20 lbs- verpakking. Naast rijst heeft de partij ook plantaardige Elburg olie voor SRD 6 per liter en Familiar zonnebloemolie voor SRD 7. Witte suiker is te verkrijgen voor SRD 6 per 2 kilogram, terwijl blom van De Molen SRD 2,50 kost. De lijst wordt afgemaakt met Perfekt bruine bonen die te verkrijgen zijn voor SRD 3,75 per blik.
Het project wordt ondersteund door vrijwilligers die verpakken. De komende weken zal de lijst weer aangevuld worden met meer basisgoederen. ‘Het voornemen om de goederen betaalbaar te houden, blijft recht overeind staan’, zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo. Volgens de topman is dit mogelijk, doordat zijn partij zelf voor de subsidie zorgt. “Alle kosten die de lokale importeurs maken, zoals opbergkosten, importbelasting en invoerrechten, maken wij ook, maar beloofd is beloofd en wij houden ons aan ons woord”, besluit Somohardjo.
Marijan Setrodikoro

error: Kopiëren mag niet!