Stanley Abinie na 8 maanden ter ruste gedragen

De op 6 november 2011 overleden Stanley Abinie is gisteren, na een periode van maandenlange strijd, eindelijk ter ruste gelegd.  Anders dan wat hij graag gewenst had, is hij begraven op de begraafplaats aan de Libanonweg. De overledene had vóór zijn overlijden aan de familie te kennen gegeven dat hij in het woondorp Nazareth (Djëmongo) begraven wilde worden, in plaats van op de nabijgelegen begraafplaats. Dit dorp werd door Abinie zelf gesticht, nadat hij naar aanleiding van zijn geloofswisseling (van EBG naar Volle Evangelie) werd verstoten door zijn familie, die het EBG-geloof belijdt.
Ook de stamgenoten waren het niet eens met de wens van de overledene om hem in zijn voormalig woondorp te begraven.  Vanaf zijn overlijden was het een ware strijd tussen het gezin van Abinie en de overige familieleden en dorpsbewoners. Er werd zelfs een rechtszaak aanhangig gemaakt. In eerste instantie werd door de rechter bepaald dat Abinie wel begraven kon worden op Nazareth Djomongo. Er werd door de tegenpartij hoger beroep aangetekend. De uiteindelijke uitspraak was echter van dien aard dat er geen invulling gegeven kon worden aan de wens van Abinie. De eerste uitspraak van de rechter werd nietig verklaard.
Stanley Abinie werd geboren op 13 juni 1933. Hij verwekte 14 kinderen en had 55 achterkleinkinderen .

error: Kopiëren mag niet!