Moordzaak Cairo in fase van getuigenverhoor

Een getuige verklaarde gisteren in de moordzaak, waarbij de 26-jarige Patrick Cairo op 23 december door de buurtgenoot Imro (54) werd doodgeschoten, dat hij twee schoten had  gehoord. Echter kon hij zich bepaalde dingen niet meer zo goed heugen. Op die bewuste dag waren de getuige, de verdachte en nog een andere vriend aan het borrelen bij een bar. Op een gegeven moment ging Imro weg om te urineren. De getuige merkte vanuit de bar op dat Imro een woordenwisseling kreeg met Cairo alias Japan. De getuige had niet gehoord wat zij allemaal aan elkaar hadden gezegd. Maar uit de houding, het zwaaien met de handen van Imro concludeerde hij dat er mot was. De getuige zag dat Imro naar zijn wagen liep. Echter had hij niet gezien dat hij met een jachtgeweer terugkwam. Dat deel had hij niet gevolgd. Volgens zijn verklaring bij de politie wist hij dat Imro een wapen uit zijn wagen was gaan halen.
Op de zitting gaf de getuige echter aan dat hij niet wist dat Imro een wapen in zijn bezit had. Hij gaf aan dat hij Imro niet zo kent. De getuige had de schietpartij niet meegemaakt. Hij had slechts de schoten gehoord. Toen hij zich realiseerde wat er was gebeurd, zag hij Japan op de grond neervallen. Hij gaf aan dat hij zich niet alles kon heugen, omdat zij behoorlijk dronken waren. Zij hadden whisky en bier genuttigd. Nog een andere getuige zou worden gehoord. De rechter had reeds op de vorige zitting zijn medebrenging gelast. Uit rapportage van de parketwacht blijkt echter dat die getuige vanwege werkzaamheden naar Atjoni is vertrokken. De medebrenging van die getuige blijft gehandhaafd. Op 13 augustus wordt deze zaak verder behandeld. Imro blijft aangehouden.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: