Eerste ronde badmintonclubcompetitie afgerond

De Surinaamse Badminton Bond heeft dit weekend de eerste ronde van zijn clubcompetitie afgerond in de Chinese Sporthal. Zes clubs zijn de sportieve strijd aangegaan in 4 verschillende klassen: U-13, U-17, B-klasse en A-klasse. De wedstrijden vonden zowel op zaterdag als op zondag plaats. In de jongste U-13 klasse is het een heel spannende race geworden. Van de zeven teams delen drie nu de eerste plaats te weten PFF6, SCVU9 en TNF5 met elk 10 punten. PFF6 won zaterdag van SCVU10 met 4-1. SCVU9 kwam niet in actie, maar stond al op 10 punten en TNF5 won van SCVU11 met 5-0.
In de U-17 klasse voert SCVU4 de strijd aan met 14 punten, gevolgd door PFF4 met 12 punten, SCVU5 met 10 punten en TNF4 met 8 punten. Afgelopen weekend won koploper PFF4 met 5-0 van SCVU7.
In de B-klasse bij de volwassenen staat SCVU2 aan kop met 16 punten, gevolgd door PFF3 met 14 punten en PFF 2 staat op de derde plaats met 12 punten. Koploper SCVU2 won op zaterdag met 5-0 van Nieuw Stenov3, maar ook op zondag moest SCVU2 in actie komen tegen PFF2, deze wedstrijd werd met 3-2 gewonnen.
In de A-klasse voert de titelverdediger TNF1 de strijd aan met 6 punten , PFF1, SCVU1 en Nieuw Stenov1 volgen ieder met 2 punten. In een spannende classico won TNF1 met 4-1 van SCVU1, met name in de herenenkel ontspon zich een mooie strijd tussen de ervaren TNF-speler Mitchel Wongsodikromo en de jeugdige SCVU-speler Sören Optie. In een spannende 3 games match won Mitchel namens TNF met 14-21/21-14/21-9.
Ook Nieuw Stenov1 deed dit weekend stof opwaaien door PFF1 met 4-1 te verslaan en zo de eerste punten in de A-klassecompetitie te pakken. Het herendubbelspel werd een revanchematch tussen Dylan Darmohoetomo/Gilmar Jones en Redon Coulor/Irfan Djabar. Twee maanden geleden tijdens het 16e Ro Casters Memorial toernooi kwamen deze koppels uit tegen elkaar. Dit keer is het Coulor en Djabar gelukt om Darmohoetomo en Jones te verslaan in een spannende 3 setter, 21-15/16-21/21-16.