Yellow Birds in overtime langs CLD

Extra tijd was nodig om een winnaar te bepalen in de allesbeslissende game 3 van de halve finale play-offs tussen Yellow Birds en CLD in de Herenhoofdklasse van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA). Nadat de wedstrijd in een 60-60 stand eindigde na de reguliere speelminuten, trok Yellow Birds aan het langste eind in de verlenging en won die met 11-6. De eindstand werd bepaald op 71-66 en hiermee zit Yellow Birds in de finale, waar ze moet uitkomen tegen titelverdediger SCVU. Game 1 van de finale best of 5 serie wordt vanavond gespeeld in de Ismay van Wilgen Sporthal om 20.00 uur.
Bij CLD speelde Winston Bosk een sublieme partij met 22 punten en 17 rebounds, maar de ondersteuning van zijn medespelers naar hem toe ontbrak. Geen enkele speler van CLD haalde dubbele cijfers. Allemaal bleven onder de 10 punten, wat niet genoeg was voor een overwinning. Bij Yellow Birds waren de topscorers Sergio de Jong (17 punten), Romero Linger (16 punten), Cheraldo Beverdijk (15 punten) en Earl Jones (11 punten).
De eerste quarter was gelijkopgaand en eindigde in een 15-15 stand. De tweede quarter nam CLD voor haar rekening en won met 19-14. De ruststand werd 34-29 in het voordeel van CLD. In de derde quarter kwam Yellow Birds goed terug en won deze met 15-12. De achterstand werd teruggebracht naar 2 punten. In de laatste quarter wonnen de jongens van coach Marciano Zalman met 16-14, wat de eindstand bracht op 60-60. In de verlenging won Yellow Birds met 11-6.

error: Kopiëren mag niet!