Stiefvader en oom ontkennen misbruik 10-jarige

De 46-jarige stiefvader en de 39-jarige oom zwoeren bij de rechter dat zij niets  gedaan hebben met het 10-jarige meisje. De magistraat hoorde het slachtoffer gisteren in de raadskamer. De moeder van het slachtoffer maakte gebruik van haar verschoningsrecht. Zij wenste geen verklaring af te leggen. Volgens de stiefvader is het meisje geïnstrueerd om hem te bezwaren, omdat hij terug bij zijn vrouw zou gaan. De stiefvader gaf de rechter aan dat de moeder weet dat zij leugens heeft verklaard bij de politie, daarom had zij geen durf om op de zitting een verklaring af te leggen. Ook de oom zegt dat hij onnodig bezwaard wordt. De rechter vroeg de oom hoe het meisje te weten was gekomen dat hij ‘boegroes’ in zijn geslachtdeel heeft. Hierop gaf de oom aan dat wanneer hij onder invloed van alcohol verkeert hij meestal naakt loopt in zijn kamer. De rechter gaf aan dat hij met iets anders moest komen, omdat deze verklaring van hem niet aannemelijk was.
Volgens een getuige, die door de politie is gehoord, zou de oom een van zijn kinderen ook hebben misbruikt. Dit werd steevast ontkend door de verdachte. De stiefvader gaf aan dat hij bijkans vijf jaren met de moeder een relatie heeft. Hij beweerde dat de moeder een drugsgebruiker is. De rechter hield de stiefvader voor dat hij uit de woning is gegaan toen het meisje haar relaas had gedaan bij de familie dat zij door haar stiefvader was ontmaagd.  In eerste instantie had zij niets daarover verteld, omdat zij bang was. Ook werd aan haar voorgehouden dat zij niet meer verzorgd zou worden. De verdachten zitten vanaf medio maart in voorarrest. De rechter stelde deze zaak uit naar 3 augustus. De verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: