Drugskoerier gaat voor acht maanden de bak in

Jimmy Lont is door de mand gevallen. Hij heeft op 13 februari getracht 3.593 gram cocaïne, welke in gezouten vis was verborgen, uit te voeren naar Nederland. Kantonrechter Maytrie Kuldipsingh achtte uitvoer wettig en overtuigend bewezen. Lont heeft zich schuldig gemaakt aan uitvoer van meer dan 3½ kilo coke. Zij legde Lont hiervoor een straf op van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek,  een proeftijd van 3 jaar en een geldboete van SRD 2000, te vervangen door 2 maanden hechtenis. De magistraat motiveerde het vonnis door te stellen dat zij rekening heeft gehouden met de ernst van het feit en de persoon van de verdachte; Lont is nooit eerder in aanraking gekomen met de justitie. Mede op grond hiervan mitigeerde de rechter de straf. In deze zaak had het Openbaar Ministerie anderhalf jaar celstraf geëist en een boete van SRD 5000, subsidiair 2 maanden hechtenis. De hoeveelheid drugs was in drie pakken geplaatst tussen de gezouten vis. De verdachte heeft vanwege zijn financiële problemen de kans genomen om zich aan dit strafbaar feit schuldig te maken. Lont mag in oktober naar huis.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!