Ronny Asabina: Ajaiso en Pokie bezig met stampolitiek

Voor de meeste binnenlandse politici staat een ding vast. Waldi Ajaiso en Diana Pokie proberen hun falen te rechtvaardigen door aan stampolitiek te doen. Ajaiso en Pokie spelen paniekvoetbal, nu hun royement beland is bij het CHS (Centraal Hoofdstembureau Suriname), zegt BEP-assembleelid Ronny Asabina aan Dagblad Suriname. Ze hebben veel op hun kerfstok. Ze hebben samen met de partij van Linus Diko activiteiten uitgevoerd in het veld, waar ze de naam van de BEP te grabbel hebben gegooid. Stammen werden tegen elkaar uitgespeeld om eigen gewin. Dagblad Suriname vermeldde eerder dat deze ex-BEP’ers in 2010 er moeite mee hadden dat de Abop meer posities kreeg dan de BEP. Ze waren niet eens met de verdeling van posten tussen de Aucaanse en de Saramaccaanse groep. Dat is de reden waarom zij het vertrek van de BEP uit AC ondersteunden.
Asabina begrijpt niet waarmee de twee ex-BEP-leden bezig zijn. Noch minder waarom ze steun zoeken bij Brunswijk. ‘Dat is ook hoogst onbegrijpelijk. Het waren  uitgerekend deze twee assembleeleden die keer op keer in BEP-vergaderingen hebben aangegeven dat de partij uit AC moet treden’, zegt Asabina.  Binnen de BEP begrijpt men niets meer van hun gedrag. Asabina zegt dat hij zes brieven op zak heeft als bewijs van de zes keren dat Ajaiso en Pokie zijn uitgenodigd om te praten met het BEP-hoofdbestuur. Ze hebben steeds aangegeven dat ze geen behoefte hebben om te komen praten. Nu het royement een feit is, stribbelen ze tegen. Asabina zegt dat de BEP reeds afgerekend heeft met hen. Als assembleelid ben je een ambassadeur van de partij. En wie deze geciviliseerde  partij niet waardig kan uitdragen, moet daaraan consequenties verbinden, zegt de BEP-politicus.

error: Kopiëren mag niet!