KTPI nieuwe stijl o.l.v. Oesman heeft het nu pas begrepen

Inderdaad heeft de leiding van KTPI nieuwe stijl zoals bekend de slogan ‘verandering, vernieuwing en verjonging’ doorgevoerd. Onlangs heeft Oesman Wangsabesari de daad bij het woord gevoegd om aan zijn achterban van De Hulp en omgeving alvast tekst en uitleg te geven over de toekomst van zijn partij.  Oesman is bang dat het gebeurde van het naaste verleden hem zou achtervolgen, want na de verkiezingen waren de vertegenwoordigers bang om op de voorgrond te komen. En dat hebben de kiezers hun vertegenwoordigers zeer kwalijk genomen. Goed zo, Oesman. Liever te vroeg of op tijd, dan net een paar maanden voor de verkiezing, want dan ben je te laat. IRSD-info blijft de activiteiten volgen en waarnodig ook wereldkundig maken in welke mate de politieke participatie van de Javanen in de komende periode zullen zijn. De IRSD zal de zogenaamde ‘tungalika’ (eenheids)-gedachte blijven helpen en stimuleren en waar nodig bevorderen. Ook in haar radioprogramma’s zal zij de partij helpen met propagandavoering om zodoende de achterban middels korte interviews warm te houden.
In een eerder uitgegeven bericht was reeds gesteld dat de politieke participatie van de Javanen niet stabiel is. In de komende periode, met de voorspelde veranderingen in het politieke bestel in het vooruitzicht, moeten de partijen en hun leden heel goed letten op de vele opportunisten en tjoeliks van zowel binnen als buiten de partij. Iedereen weet dat het bezit van politieke macht de wereld enorm kan veranderen. Oesman  heeft in de laatste tijd veel geleerd. Vandaar  dat hij zoveel als mogelijk in vrijwel alle opzichten ook vernieuwing en verjonging in zijn bestuur wil doorvoeren.
In de politiek anno 2012 moeten we nog veel leren. Liever vroeg beginnen, dan te laat komen aandansen. Vaak is het te laat, maar Oesman Wangsabesari en zijn partijgenoten, allemaal fris, jong,  progressief en  enthousiast, hebben hun achterban alvast warm gehouden. In het verleden was het na de verkiezingen ,wis bar (klaar met de pret). De partijleiders beschouwden die arme kiezers juist als een sta-in-de-weg; zij vormden een zekere hebie op hun weg naar de eerstvolgende verkiezing. Men vraagt nu de aandacht en ook attentie van de jonge voorlieden. De ouderen hebben altijd gezegd:  wij willen geen “mahs pithis rodjoh bronoh” we willen geen goud en een hoop diamanten of geld, maar we willen dat jullie ons niet moeten vergeten. Inderdaad,  politiek heeft geen tanden, maar het bijt venijnig. Dus jullie moeten voorzichtig zijn in deze wankele en woelige periode en vooral letten op de verschillende tjoeliks, want die zijn er een heleboel.
Wij moeten heel blij zijn dat de Javaanse  jongeren en de vrouwen nu politiek bewust zijn geworden. Zij moeten zeker ook niet verwaarloosd worden. Zij moeten immers een hechte en stevige basis leggen voor een stabiele toekomst. Het is goed om in deze fase reeds erop te wijzen dat het begrip “rohk-rohk asem” oftewel de bekende “karoewirifaja” heel ver en of diep begraven moet worden. Mooie  woorden en beloften op elk gebied zullen in deze periode van groei zeker de kop opsteken enkel en alleen om jullie toekomst moeilijker te maken en te dwarsbomen. Dat Oesman al in deze fase zoveel aandacht heeft geschonken aan de jongeren middels zijn participatie door het ministerie  van Sport en Jeugdzaken onder zijn vleugels te nemen, is ten zeerste toe te juichen. Hierdoor  heeft zijn partij ook een beter overzicht op de problemen die jeugdige leerlingen hebben op school. De jongeren van de Hulp en Tamanredjo zijn vrij actief en willen de plannen van hem volledig ondersteunen.
 
Kadi Kartokromo

error: Kopiëren mag niet!