Harriet Ramdien: ‘VHP spreekt mij het meest aan op dit moment’

‘Ik keer niemand en geen enkele partij de rug toe. Het zijn de politieke ontwikkelingen die ik op de voet volg. Op dit moment spreekt de VHP mij het meest aan vanwege de nieuwe beleidsinzichten en de nieuwe wind die is gaan waaien binnen de partij na het aantreden van partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi’, geeft Harriet Ramdien in gesprek met Dagblad Suriname te kennen. Zij heeft officieel haar ondersteuning toegezegd aan de VHP. Dagblad Suriname had dit in haar editie van zaterdag al bekend gemaakt. Toen wilde Ramdien niet reageren.
Volgens Ramdien hield zij de VHP al een jaar in de gaten na het aantreden van de nieuwe partijvoorzitter. ‘Ik ben gaan evalueren en ben bij mezelf te rade gegaan hoe ik verder moet in de politiek. Ik laat me niet uit het veld slaan door een toevallig incident. Ik ga verder in de politiek’, zegt zij, doelend op het feit dat zij plotseling opzij is gezet als districtscommissaris van Coronie. Ramdien zegt dat het besluit om toe te treden tot de VHP is genomen uit rationele overwegingen.
Ramdien bestempelt de VHP als een partij waar de democratie hoog in het vaandel wordt gedragen. Vooral de roep van de partijvoorzitter dat de deuren van de partij openstaan en dat hij deze partij wil transformeren tot een nationale partij, heeft  Ramdien aangespoord om haar krachten te geven aan deze partij. ‘Ik werk al 14  jaren keihard voor de politiek, nu ga ik mijn ondersteuning geven aan de VHP.’
Ramdien ontkent dat ze teleurgesteld is in de NDP. Zij maakte deel uit van de DNP toen zij haar intrede deed in de politiek. Vervolgens sloot deze partij zich aan bij de NDP. Nadat ze werd bedankt als dc van Coronie, zei Ramdien dat ze de NDP zou blijven ondersteunen in de toekomst.
Asha Gajadien-Bhagwat  

error: Kopiëren mag niet!