Suriname ook aanwezig op 'Congress of Indonesian Diaspora’

Van  vrijdag 6  tot zondag 8  juli vindt  in Los Angeles (USA) voor het eerst een ‘Congress of Indonesian Diaspora: the power of harmony in diversity, unleashed wordlwide’ plaats. Er nemen ruim tweeduizend personen uit alle delen van de wereld deel aan deze conferentie. Drie Surinamers zijn door de Indonesische autoriteiten op persoonlijke titel uitgenodigd om te participeren in deze voor Indonesië zeer belangrijke conferentie: de voormalige ambassadeur van Suriname in Indonesië, Angelic Alihusain- del Castilho, Rita Tjien Fooh-Hardjomohamad, hoofd van het Nationaal Archief van Suriname, en majoor Edward M. Redjopawiro. President Susilo Bangbang Yudhoyonu zal de conferentie in een videoboodschap toespreken. Ook aan onze drie Surinaamse participanten is de eer te beurt gevallen om  de conferentie te mogen toespreken.  Onder de noemer  ‘inspirerende boodschappen’  zal  naast de  zanger Daniel Sahuleka (wereldbekend van zijn lied “You make my world  so colourful’) ook voormalig ambassadeur  Angelic Alihusain- del Castilho een toespraak houden getiteld “Connecting with local politics and governments”.
Rita Tjien Fooh zal spreken over “Diaspora women as backbone for family and community” en majoor Edward Redjopawiro spreekt over “Becoming an exemplary resident, engaging and partnering with your host country”. Tjien Fooh heeft ook zitting in de commissie die zal bepalen wie in aanmerking komt voor een Indonesische  ‘Diaspora Award’. Op een aantal van zes miljoen Indonesiërs in de diaspora is het een bijzondere eer dat drie Surinamers deel mogen zijn van de conferentie.

error: Kopiëren mag niet!