Resultaat onderhandelingen Newmont nog niet bekend

Er is nog weinig bekend over de vorderingen die gemaakt worden in de onderhandelingen om te komen tot een overeenkomst tussen de Staat en de goudmultinational Newmont. AC-assembleelid  Marinus Bee zegt dat het parlement tot nog toe geen nieuwe informatie heeft over het verloop van de gesprekken tussen partijen. Zolang er geen overeenkomst is, kan Newmont ook niet overgaan tot de fase van exploitatie, verneemt Dagblad Suriname van een medewerker op het kantoor van Newmont. Het bedrijf heeft reeds een aantal van 60 arbeidskrachten in dienst voor de exploratiewerkzaamheden in hun vestiging in Oost Suriname. Op het moment dat de exploitatie van start gaat en het  goud officieel wordt  gemijnd, zullen er extra krachten nodig zijn. Eerder zei Newmont-manager Manuel Esteban Crespo dat de mijnoperaties 2000 nieuwe banen  zullen creëren. Newmont is de manager van Suriname Gold Company LLC (Surgold). Surgold beheert de goudconcessies in het Meriam-gebied in Oost Suriname.

error: Kopiëren mag niet!