Oom in zedenzaak vrijgesproken

De kantonrechter sprak de 41-jarige Patrick, die zijn nichtje zou hebben misbruikt, gisteren vrij wegens gebrek aan overtuigend bewijs. Openbare aanklager Nirmala Maikoe  had een celstraf van 3 jaar en 6 maanden geëist. Aan Patrick werd het verwijt gemaakt dat hij zijn minderjarig nichtje meerdere malen zou hebben verkracht. De vervolgingsambtenaar achtte vleselijke gemeenschap met een minderjarige wettig en overtuigend bewezen. De magistraat motiveerde de strafmaat door aan te geven dat in zedenzaken het meestal gaat om een 1 tegen 1 verklaring. Als ondersteuning wordt het rapport van de gynaecoloog meegenomen. Volgens de rechter ontbrak die ondersteuning in deze zaak.
De magistraat gaf aan dat zij geen duidelijk beeld heeft over het slachtoffer. Een van de grootmoeders heeft aangegeven dat zij niet tijdig werd geïnformeerd waar het meisje na school naar toe ging. Zij belde met de andere oma om te kijken of zij wel bij haar was geweest. Ook heeft de rechter de verklaring van de vader van het meisje meegenomen. Hij heeft aangegeven dat zijn dochter niet aan zijn moeder was toevertrouwd maar aan zijn schoonmoeder. “De ondersteuning ontbreekt in deze zaak”, stelde de rechter. Dit was de reden waarom de verdachte werd vrijgesproken. Aan de verdachte deelde de rechter mee dat zijn geweten hem niet zal loslaten; het zal hem altijd achtervolgen. De rechter ging mee met het pleidooi van advocaat Dwight Kraag, die de verdachte juridisch heeft bijgestaan.
Saskia Bandhan         

error: Kopiëren mag niet!