Malm-Lackin nieuwe directeur Minov

Na een lange periode heeft het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) eindelijk een directeur. Dagblad Suriname heeft uit betrouwbare bron vernomen dat in de RvM uiteindelijk is gekozen is voor mw. Malm-Lackin. Aan haar is de eer te beurt gevallen om als de nieuwe directeur van Minov te fungeren. In het dagelijks leven is mevrouw Malm-Lackin inspecteur op voj-niveau. Per circulaire werd een aantal ambtenaren gisteren op het ministerie uitgenodigd voor een kennismaking. Mensen die dagelijks met onderwijsproblemen worstelen en nu dit bericht voorgeschoteld krijgen, fronsen enigszins de wenkbrauwen omdat men voor de post van directeur van Minov toch wel iemand verwacht van een ander kaliber, iemand met een hoger niveau. Men ziet liever iemand op deze post die bekend is met onderwijs op vos-niveau en ook met het onderwijs op hbo- en universitair niveau. Je moet ook wel bekend zijn met beleidszaken en ook inzicht hebben in het ambtelijke. Van de nieuwe directeur wordt gezegd dat zij over een Hoofdakte en een LO-akte beschikt.

error: Kopiëren mag niet!