Minister Sitaldien introduceert nieuwe structuren

Alle deuren van het Minov gaan nu om 15.00 uur dicht. Dat gebeurt in opdracht van Minov-minister Shirley Sitaldien.  Deze nieuwe regel houdt in dat in het weekend en dagelijks na 15.00 uur  niemand zich binnen het kantoorgebouw  mag ophouden, ook niet voor het verrichten van werkzaamheden.  Beleidsmakers en afdelingshoofden, die kosteloos in het weekend kwamen werken, zijn door deze maatregel getroffen. Goede bronnen voorspellen dat dit op den duur voor meer stagnatie zal zorgen in het onderwijs.
Maar minister Sitaldien heeft nog meer nieuwe ‘snufjes’ geïntroduceerd. Sinds kort is bij de ingang van het hoofdkantoor een receptionist gestationeerd, die alle binnengekomen stukken moet scannen. De gescande documenten worden opgeslagen in de pc van die medewerker. De minister is van oordeel dat ze alles dan digitaal heeft.  Dit moet de efficiëntie van het werk bevorderen, zo wordt gezegd.
En wat de IT betreft, wordt gefluisterd dat de nodige infrastructuur daartoe op het hoofdkantoor bijlange na niet aanwezig is. Het Minov heeft geen IT-netwerk, maar slechts “stand alone pc’s”. De schoolleiders die meewerken aan het leerlingen-volgsysteem moeten de verzamelde informatie op een memory stick naar het ministerie brengen. In deze moderne tijd van allerhande ontwikkelingen op IT-gebied moest deze manier van werken allang tot het verleden behoren.

error: Kopiëren mag niet!