Bovenwoning door brand verwoest

De bovenwoning van de familie Pinas aan de Weidumweg, een zijstraat van de Kwattaweg, is gistermorgen deels afgebrand. Het bovenste gedeelte dat uit hout opgetrokken was, is geheel afgebrand. Beneden is bespaard gebleven, los van veel waterschade. De familie heeft slechts een ijskast kunnen redden. De vrouw des huizes moest met een ambulance afgevoerd worden naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij heeft zich bezeerd en kon niet lopen. De bewoners hoorden een knal, waarna het huis in brand vloog. Er waren op dat moment een televisietoestel en een ventilator aan.
De buren Chantal Breinburg en Malvada Milan zeggen aan Dagblad Suriname dat de brandweer en enkele jongemannen van de Weidumweg complimenten verdienen. De brandweer was snel bij de brandhaard en heeft door kordaat optreden beneden kunnen redden. Ook de woningen van de buren hebben geen schroei – of waterschade opgelopen. Voor de komst van de brandweer zijn enkele jongemannen de bovenwoning binnengerend om de familie te redden. Dochter Pinas vertelt aan Dagblad Suriname dat zij in haar slaapkamer bezig was haar haren te kammen, toen zij plotseling een harde knal hoorde. Ze nam een kijkje en zag een vuurzee voor zich. ‘Ik raakte in paniek.’ Ze pakte haar zoontje en rende naar beneden.
Bewoners van de Weidumweg hebben goederen ingezameld om de getroffen familie te helpen. Anderen die deze familie ook wensen te helpen, kunnen bellen met dochter Pinas op 8890180. Onderzoek moet nog uitwijzen wat de oorzaak is van de brand. Het is nog niet duidelijk wat de knal heeft veroorzaakt.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!