Vader van vermoorde Chigaroe: “Een familielid heeft de verdachte aangezet”

In de moordzaak, waarbij de 27-jarige ondernemer Viresh Chigaroe  op 21 november 2011 werd neergeschoten, zijn er gisteren twee getuigen gehoord. In deze zaak staat de 26-jarige Melvin C., alias Mo, terecht. Radjen Chigaroe, vader van de overledene, werd als getuige gehoord. Hij verklaarde dat hij sterk het vermoeden heeft dat een familielid de verdachte heeft aangezet om de daad te plegen. Hij gaf de rechter te kennen dat hij er 100% zeker van is dat deze verdachte op zijn zoon op 21 november op de kruising van de Mahonylaan en de Wilhelminastraat de schoten heeft afgevuurd.
De vader beweerde dat hij vier keren beroofd is geworden. Sindsdien is hij alert. Als hij ergens is, kijkt hij goed om zich heen. De tuinman B. had twee weken voor het geval aan Viresh verteld dat een man op een scooter naar hem vroeg. De vader van de doodgeschoten ondernemer verklaarde dat hij de verdachte vóór het ongeval, drie dagen achter elkaar in de naaste omgeving had gezien. Op die bewuste nacht heeft hij de verdachte positief herkend, ondanks hij een valhelm ophad. Hij gaf aan dat de guard hem begeleid had naar zijn wagen en op een bepaald moment hoorde hij de schoten. De vader heeft de schutter herkend aan zijn postuur en ook de scooter herkende hij positief. Uit de verklaring van de vader blijkt dat de tuinman de politie heeft geholpen met de aanhouding. Rechter Sieglien Wijnhard stelde de zaak uit na het verhoor van een politieman die de zaak onderzocht heeft.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!