Zware straffen in roofmoordzaak winkelier

Kantonrechter Sieglien Wijnhard heeft vonnis gewezen in de roofmoordzaak van een winkelier, waarbij vier verdachten betrokken waren. Urfill Vroom die het slachtoffer met een hamer op het hoofd zou hebben bewerkt, werd veroordeeld tot 9½ jaar celstraf. De rechter achtte tegen deze verdachte samen 5 feiten wettig en overtuigend bewezen. Voor de andere berovingen heeft de rechter Vroom naast de celstraf van 9 jaar en 6 maanden nog voor 2 jaar gevonnist. Vroom gaat dus voor 11 jaren en 6 maanden de bak in. De rechter legde naast het vonnis ook een bijzondere voorwaarde op. De verdachte wordt gedurende zijn detentie psychologisch en door FMZ begeleid. Idino Genzee, Moreno Medar en Sharlust Robert waren ook betrokken bij de beroving.
De magistraat vonniste  Genzee en Medar  tot 6 jaar gevangenisstraf. Dit, vanwege het feit dat tijdens de beroving van de winkelier de verdachten Vroom, Genzee en Medar het pand waren binnengedrongen. Genzee en Medar  hadden de dochter van de overledene onder bedreiging van een mes in bedwang gehouden. Zij moest alle kostbare bezittingen aan de rovers afstaan. Op een bepaald moment toen deze twee bezig waren met de dochter hoorde zij een gegil. Toen de twee mededaders naar beneden kwamen, zagen zij de winkelier bebloed op de grond liggen. De rechter gaf aan dat zij geen reden zag om af te wijken van de eis van de officier. Dit soort gedragingen en handelingen van de rovers laten een onveilig gevoel bij de samenleving achter. De vierde verdachte Robert kreeg een straf van 2 jaar en 6 maanden opgelegd. Hij had de andere verdachten vervoerd. Hij had slechts gediend als chauffeur.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!