Suriname wil verdieping relaties met Venezuela

Suriname gaat voor verdere versterking en verdieping van de bilaterale relaties met de Bolivariaanse Republiek Venezuela. Gisteren was het 201 jaar geleden dat de Bolivariaanse Republiek geproclameerd werd, na de gevoerde onafhankelijkheidsstrijd van Simon Bolivar. In dit  kader vond gistermorgen de jaarlijkse kranslegging plaats bij het monument van Simon Bolivar op het Kerkplein. Minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) liet bij deze herdenking de verschillende bilaterale acties tussen de twee landen op het gebied van kunst, cultuur, regionale integratie en sport en op medisch en agrarisch gebied de revue passeren. Hij bedankte het Venezolaans staatshoofd Hugo Chavez namens het Surinaams volk en de regering voor zijn ondersteuning.
De bewindsman memoreerde specifiek de kunst- en cultuuractiviteiten van het Nola Hatterman Instituut, de taalcursussen bij het IVCC waar honderden Surinamers onderricht zijn in het vloeiend schrijven en spreken van het Spaans en de beurzen die beschikbaar worden gesteld om te studeren aan de universiteit in Caracas. Setrowidjojo zegt dat momenteel bilaterale activiteiten worden uitgevoerd in het kader van de verdere uitbreiding van de agrarische samenwerking. De Venezolaanse zaakgelastigde, Thais Romero Ferrer, bedankte bij deze gelegenheid de Surinaamse regering voor de samenwerking die gebaseerd is op wederzijds voordeel.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: