Naks Kaseko Loco sensationeel tijdens Afrique – Carib Festival

De Surinaamse kaseko-kawinaformatie Naks Kaseko Loco heeft met haar optreden tijdens het onlangs gehouden Afrique-Carib Festival in Almere Nederland de harten gestolen van zowel het publiek,de organisatie als collega-artiesten. Het duizendkoppige publiek trotseerde zelfs de regen om te genieten van het speciaal ingestudeerde repertoire van Loco. Naks Kaseko Loco werd door Ylanga Blinker benaderd om deel te nemen aan de achtste (8ste) editie van het Afrique- Carib Festival. De deelname van NAKS Kaseko Loco werd mede mogelijk gemaakt door Cliff Waterberg (Cliffs production) en ondersteund door Stichting NAKS Nederland. Festival Afrique-Carib is een groot muziekspektakel waarin grote artiesten uit het Caraibisch gebied participeren. Dit festival werd gehouden op zondag 24 juni 2012 te Almere, locatie Esplanade.  Het Afrique-Carib Festival mag gezien worden als een van de hoogte- punten van de groep en gehoopt wordt om vaker te mogen optreden op diverse internationale evenementen, om zodoende dat stukje van de Afrikaans-Surinaamse cultuur te promoten en over te brengen. De organisatie van het Afrique-Carib Festival verdient een pluimpje voor zowel opvang als opzet. De Sokopsalm waarmee de groep begon, sloeg zeer goed aan bij het publiek.  Vooral het nummer Basa basa gezongen door Ali, waarbij de zon als een lichtflits tevoorschijn kwam en het totale publiek en andere artiesten in beroering bracht, werd met een kreet ontvangen. “Een magisch moment”, zeiden velen.  “A magic moment and thanks NAKS u brought us the Sun”, aldus Edwin Yearwood leadsinger van Krosfyah. Na het optreden van de groep werd ze terug geroepen voor nog enkele nummers. Naks Kaseko Loco moest terug on stage. De acapella-nummers vielen zeer goed in de smaak en moesten weer ten gehore worden gebracht.  Ook vooral het zwoele zang- en dansoptreden van Norma en de Naks-medley van Pila sloegen goed aan. “Ik ben zeer trots en een droom van mij is uitgekomen”, zei Loco manager Henny Panka na het optreden. Behalve Naks Kaseko Loco namen o.a ook Shaggy,Maikel Blanco,Kidum,Cornadoor en Krosfyah deel aan dit festival. De groep keerde op 02 juli terug naar Suriname en zal de laatste hand leggen aan de nieuwste cd “Lostu”. Deze cd bevat eigen gecomponeerde en gearrangeerde nummers die alle een eigen boodschap hebben. De promotie van “Lostu” zal in Nederland plaatsvinden. Eind juli keert Naks terug naar Nederland voor het verzorgen van een aantal optredens.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: