Suripop XVII brengt veel nieuws

Staatsolie, Telesur en Parbo Bier zijn de hoofdsponsors van Suripop editie XVII. Hiernaast hebben Surinam Airways, Self Reliance, het directoraat Cultuur e.a. ook hun bijdrage geleverd. Nieuw bij deze editie is dat er speciaal Suripop T-shirts zijn gedrukt die al voor SRD 35,- de deur uitgaan. De opbrengst vloeit door naar dit project van de Stichting ter bevordering voor Kunst en Cultuur. Dinsdagavond vond de launch van Suripop XVII plaats in het auditorium van Self Reliance. Anders dan anders is dat na de introductie van de videoclips alle twaalf componisten meteen de Suripop cd overhandigd kregen. Een negenkoppige jury heeft uit de 46 inzendingen de 12 finalecomposities geselecteerd. Ook apart bij Suripop XVII is dat  Etienne Stadwijk voor deze editie gebruik heeft gemaakt van live muzikanten, met het oogmerk om een ander tintje aan het Suripopgebeuren te geven. Etienne Stadwijk werd door zijn moeder Nel Stadwijk-Kappel vertegenwoordigd. Etienne Stadwijk zelf is momenteel in Italië waar hij de begeleiding doet van een artiest. Zijn cd werd dan ook door zijn moeder in ontvangst genomen.
Dit jaar bestaat de stichting dertig jaar. Het bestuur is blij met het behaalde succes. “Suripop 17 is TOP. Het is ons eigen geluid voor Surinaamse popmuziek. Zoals onze artiesten die maken, hoor je nergens op de wereld”, herhaalde ondervoorzitter Henk van Vliet steeds weer tijdens de presentatie van de clips. Op 03 augustus zal er een spetakelshow weggegeven worden.
Nummers van Suripop XVII:

 1. Dansiman; zang: Derril Polion; tekst: Rein Carrot
 2. Bromki; zang: Marilva Schaken & Artino Oldenstam; tekst: Vincenzo Hooplot
 3. Dream to happiness; zang: Emmely Kartoredjo; tekst: Winston Echteld
 4. Powisi; zang: Joey van Riessen; tekst: Cornelis Amafo
 5. Hor’ Pasensi; zang: Serge Guds; tekst: Jeffrey Quartier
 6. Tan Fu Mi; zang: Re-Play; tekst: E. van Coblijn
 7. Woman; zang: Samantha Pater/ Daphne King & Timonia Godliep; tekst: Rudi en Eunice Fernand
 8. Sori Mi; zang: Maroef Amatstam; tekst: Harold Gessel
 9. A Wan; zang Molada Pinas; tekst: Ultrice Rusland
 10. Koloku; zang: Lady Shaynah & Elvin Pool; tekst: Sergio Emanuelson
 11. Nadie Mas; zang: Audrey Bakrude; tekst: Peggy Ijzer
 12. A Ten N’e Lon; zang: Redensio Maxwell; Rap: Shaq; tekst: Randall Veira

Marijan Setrodikoro

error: Kopiëren mag niet!