HI scheidt balie van verwerking vergunningaanvragen

Minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie heeft voor de afdeling Bedrijfsvergunningen een “front office”-loket in gebruik genomen. Dit loket is speciaal bedoeld om vergunningen in te dienen en later weer af te halen. Met deze maatregel wordt, zoals gebruikelijk in bedrijven, ‘back office’ van ‘front office’ gescheiden. Het doel is dat de functionarissen die belast zijn met de daadwerkelijke verwerking en opmaak van de vergunningen, geen contact meer hebben met de indieners, waardoor ze in alle rust het werk snel en efficiënt kunnen doen. Het gebeurt wel eens dat aanvragers proberen invloed uit te oefenen op de medewerkers die met de afhandeling belast zijn om hun stuk te bespoedigen. Hierdoor hoopt het ministerie het systeem transparanter te maken.
Het ministerie doet er alles aan om uiterlijk eind dit jaar vergunningen weer binnen 35 dagen af te hebben. Dat was in maart 2011 trouwens al bereikt. Door overname van de meeste vergunningsbevoegdheden van de dc’s is er weer een achterstand opgetreden. Dit kwam vooral omdat er aanvragen liepen die vanaf het jaar 2000 tot 2011 bij sommige dc’s lagen en nog verwerkt moesten worden.

error: Kopiëren mag niet!