Eerste ronde badmintonclubcompetitie bijna ten einde

Dit weekend rond de Surinaamse Badmintonbond de eerste ronde van zijn clubcompetitie af in de Chinese Sporthal. In totaal zijn er 6 clubs die de sportieve strijd aangaan in 4 verschillende klassen: U-13, U-17, B-klasse en A-klasse. Aan de hand van het aantal teams is te merken dat SCVU de grootste badmintonclub is. Zij doet namelijk mee met 11 teams. De Perfect Flying Feathers (PFF) doen ook niet onder met een totaal van 7 teams, gevolgd door (1) een van de oudste clubs Tan Na Fesi (TNF) met 5 teams, Nieuw Stenov met 3 teams, Kong Ngie Tong Sang (KNTS) en Badminton Club Lelydorp (BCL) elk met 1 team. KNTS is sinds kort lid van de SBB, wat zeer gewaardeerd wordt, omdat dit betekent dat de badmintonfamilie groeit. BCL was een tijdje gestopt, maar ze is nu weer actief bezig. Zij kan als goed voorbeeld dienen om de overige districten te motiveren om ook een badmintonclub te starten.
In de jongste U-13 klasse voert SCVU9 de competitie aan met 10 punten op de voet gevolgd door PFF6 en TNF5 met ieder 8 punten. In deze U-13 klasse doen zeven teams mee aan de competitie. In de U-17 klasse zijn er acht deelnemende teams. Hier voert SCVU4 de strijd aan met 12 punten, gevolgd door kanshebbers PFF4 met 10 punten, SCVU5 met 8 punten en TNF4 met 6 punten. In de B-Klasse bij de volwassenen doen dit jaar de meeste teams mee in de badmintonclubcompetitie met maar liefst 12 teams die in een spannende strijd zijn verwikkeld. Momenteel voert SCVU2 de lijst aan met 12 punten gevolgd door zowel PFF2 als PFF3 met ieder 10 punten. Op de vierde plek volgt Nieuw Stenov 2 met een kleine achterstand met 6 punten als outsider voor het kampioenschap in de 2e ronde.
In de A-klasse, de voormalige hoofdklasse van de SBB, is titelverdediger TNF1 goed gestart en staat met 4 punten aan kop, PFF1 en SCVU1 volgen ieder met 2 punten, terwijl Nieuw Stenov 1 nog haar eerste punten moet bemachtigen.

error: Kopiëren mag niet!