SCVU en Yellow Birds openen play-offs met winst

De play-offs in de herenhoofdklassecompetitie van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) is van start gegaan dinsdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal. Zoals verwacht, staan in de halve finales tegenover elkaar SCVU – De Schakel en Yellow Birds – CLD in best of 3 series. In de eerste wedstrijd won SCVU met 73-68 van De Schakel, Yellow Birds heeft game 1 op zak tegen CLD door te winnen met 93-86. De game 2 van beide partijen wordt vanavond gespeeld.
De jongens van Uitvlugt hadden een sterke eerste helft. Beide quarters werden gewonnen en ze namen  een 34-18 voorsprong. Een verschil van 16 punten. Hoewel De Schakel de derde en vierde quarter won met respectievelijk 22-19 en 28-20, kon de achterstand niet omgebogen worden. Het verschil werd gereduceerd naar 5 punten, maar SCVU won met 73-68. De topscorer bij SCVU werd Ryan van Russel met 12 punten en 9 rebounds. Dwight Cabenda en Sergio Panka hadden elk 10 punten. Bij De Schakel haalde Stefano Eudoxie 23 punten, Jamal Henar had 13 punten en Bruce Zamuel 11 punten. Henar pakte ook 13 rebounds.
Het  scoreverloop tussen Yellow Birds en CLD was adembenemend. De eerste quarter won CLD met 18-17. In de tweede quarter speelde Yellow Birds sterk en won met 31-21. De ruststand werd 48-39 voor Yellow Birds; een voorsprong van 9 punten. De derde quarter werd grandioos gewonnen door CLD met 27-17. Nu stond CLD weer voor met 1 punt. Maar de laatste quarter ging weer naar Yellow Birds, die met 28-20 won. Hierdoor kwam de eindstand op 93-86 in het voordeel van de ploeg van de Johan Bodegravenlaan.

error: Kopiëren mag niet!