Zware straffen opgelegd in zaak beroving geldloper

De kantonrechter heeft gisteren vonnis gewezen in de brute berovingszaak waarbij een geldloper van Shell Man A Hing werd beroofd aan de Kwattaweg. De geldloper was op 6 juni 2011 op weg naar de DSB-bank om geld te storten. Op een bepaald moment werd hij door vier mannen overvallen ter hoogte van de DSB-bank. Het slachtoffer had SRD 117.990 in een tas die hij met zich meedroeg. De rovers zijn met de tas ervandoor gegaan. Een bankbewaker ging de rovers achterna en het gelukte hem om één van de criminelen aan te houden. Hij moest vuurwapengeweld aanwenden. De verdachte Armand Eiken werd in zijn bovenlichaam geraakt. De tas met geld werd op hem aangetroffen.
De officier van justitie  had tegen elk van de vijf verdachten vier jaar geëist. De rechter veroordeelde  Armand Eiken, Etto Lionar, Max Bonapart en Jerrel Aroma, conform de eis, tot vier jaar met aftrek. De vijfde verdachte, Fennes Tosch, kreeg een straf van 2 jaar en 8 maanden opgelegd.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!