Zaak tegen verkrachtende moordenaar verdaagd

Rechter Kuldipsingh heeft de uitspraak in de geruchtmakende verkrachtings- en moordzaak aangehouden. Zij zal op 7 augustus vonnis vellen in deze zaak. Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Lydia Ravenberg, heeft 20 jaar celstraf tegen Soeniel G. gevorderd. Aan de verdachte wordt verweten dat hij zijn twee minderjarige stiefzusters seksueel heeft misbruikt. Op 22  juni 2011 heeft  Soeniel zijn stiefmoeder verkracht en daarna middels een koord dood gewurgd. Het levenloos lichaam van het slachtoffer werd in haar woning aan de Boschreitzweg, een zijstraat van de Martin Luther Kingweg, aangetroffen. De vervolgingsambtenaar achtte de feiten die aan de verdachte verweten worden, wettig en overtuigend bewezen. De kinderen van de overledene hebben het drama meegemaakt. De vader van de verdachte, die tevens echtgenoot was van het slachtoffer, is ook ingesloten wegens misbruik van de kinderen. Soeniel G. heeft het feit gepleegd tijdens afwezigheid van de vader. De verklaringen van de minderjarige kinderen nam de officier van justitie mee als bewijs.
Het slachtoffer is volgens de patholoog anatoom als gevolg van verstikking komen te overlijden. De politie werd ingeschakeld nadat de buren een gegil hoorden. Toen de politie ter plaatse arriveerde, had de verdachte zich in een bosschage verscholen. Tijdens de aanhouding was de politie genoodzaakt om gericht op het been van de verdachte te schieten. Soeniel bekent zijn stiefmoeder te hebben gekneveld. Hij beweerde eerder dat hij geen intentie had om het slachtoffer te doden. De verdachte ontkent de twee stiefzusters seksueel te hebben misbruikt. De gevangenhouding van Soeniel blijft gehandhaafd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!