Jeugdparlementariërs ontvangen achterstallige vergoeding

De 29 jeugdparlementariërs hebben vorige week hun achterstallige vergoeding ontvangen. De leden van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) moesten over een periode van vijf maanden hun vergoeding ontberen, omdat de middelen daarvoor niet beschikbaar waren. NJP-ondervoorzitter Praathna Sital deelt Dagblad Suriname mee dat de vergoeding met ‘terugwerkende kracht’ is gestort. ‘Ook de gevraagde verhoging is uitbetaald’, zegt Sital. De jeugdparlementariërs ontvingen gemiddeld een bedrag van SRD 400 per maand. Dit bedrag omvat ook representatie-, vervoers- en voedingskosten. Het zijn vooral de NJP’ers uit de verre districten die erop hebben gewezen dat de vergoeding niet toereikend was om de verhoogde kosten voor o.a. transport en voeding te dekken.
Jeugdparlementariër Orlando Wooje van Sipaliwini zegt dat het bedrag van SRD 520, die hij en collega Dinotha Vorstwijk ontvingen, inmiddels verhoogd is naar SRD 720. Wooje zegt dat het onderhouden van contacten met jongeren in het binnenland een dure zaak is. Vanwege de uitgestrektheid van het binnenland zijn de meeste gebieden slechts per vliegtuig te bereiken. “Ik ben van Boven Suriname. Om met  de jongeren van Apoera of Tapanahony te vergaderen, moet ik eerst afreizen naar Paramaribo en van daaruit vliegen naar deze gebieden.” Het vliegen is duur en kost veel meer dan de extra SRD 200 die gegeven is.
 

error: Kopiëren mag niet!