Radjkoemar Randjietsingh: ‘We kunnen geen mensen benoemen en bevorderen’

‘Wij zitten niet in de regeermacht. We kunnen geen mensen benoemen en bevorderen. We verkeren niet in de positie om dat te doen’, zegt de ondervoorzitter van de VHP, Radjkoemar Randjietsingh, aan Dagblad Suriname. Dat personen vanwege het uitblijven van benoemingen en bevorderingen de VHP de rug toekeren, laat hij in het midden. ‘De samenleving moet maar zelf oordelen.’ Recent heeft een prominente jonge VHP’er, Vijay Chotkan, zijn heil gezocht bij de NDP.  In eerste instantie ontkende Chotkan in alle toonaarden dat hij was benaderd voor de overstap. Hij zou de VHP ook nimmer de rug toekeren. Chotkan is overgelopen en naar zijn zeggen, samen met zijn achterban. Dit heeft voor enige verbazing gezorgd bij Randjietsingh. ‘Hij had alles ontkend. Maar mijn boodschap naar hem toe is om altijd eerlijk en oprecht te zijn, waar hij ook is. Dit is een van de basisregels die wij aan onze jongeren hebben geleerd. Ik wens hem het beste toe.’
Randjietsingh geeft aan dat het voor hem niet moeilijk is om na te gaan op grond waarvan een jonge intellectueel van de VHP op den duur besluit voor een andere politieke partij te kiezen. ‘Dat weten we allemaal.’ Hij hoopt van harte dat Chotkan naar eer en geweten verder zal blijven functioneren. Van belang is ook dat hij in zijn handel en wandel een eerlijk mens blijft. Want wij blijven kiezen voor de democratie en niet voor dictatuur en het vertrappen van de Grondwet.’
De VHP-topman zegt zich goed doordrongen te zijn van het feit dat zijn voorouders zich ondanks de erbarmelijk omstandigheden toch nog staande hebben weten te houden. De principes hard werken en oprecht en eerlijk zijn, hebben ze altijd hoog gehouden. Volgens Randjietsingh moet deze basisregel de leidraad zijn in het leven. ‘Wanneer onze voorouders het overleefd hebben, ondanks de zeer moeilijke omstandigheden, waarom kunnen wij dat niet?’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!