Naam Diempai geschaad door opsporingsbericht

Vader Faria Diempai en zijn gezin hebben doodsangsten uitgestaan. Faria vreesde voor het leven van zijn 22–jarige zoon Kelsie Frendo Diempai. Kelsie werd verdacht van diefstal door middel van geweldpleging. Ook werd hij geacht vuurwapengevaarlijk te zijn. Het Korps Politie Suriname had een opsporingsbericht van Kelsie geplaatst in de media. Vader en zoon waren in het binnenland, waar ze werken, toen een familielid hun een krant gaf waarin het opsporingsbericht van Kelsie stond. Vader Diempai zegt dat hij zodanig schrok dat hij gelijk daarna ziek werd. ‘Vanaf de slaventijd tot heden heeft geen enkele Diempai zich schuldig gemaakt aan een criminele daad. De Diempai’s zijn eerlijke en hardwerkende mensen’, zegt Faria. Volgens de vader wist hij dat zijn zoon onschuldig is en dat hij onterecht werd beschuldigd. Volgens de vader is de naam van zijn zoon door plaatsing van het opsporingsbericht ernstig geschaad.
Kelsie vertelt aan Dagblad Suriname dat hij ook ernstig schrok van het opsporingsbericht. Volgens de jongeman nam hij de volgende dag een vliegtuig naar Paramaribo. Hij meldde zich persoonlijk aan bij de politie. Hij werd hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Diempai is door de onderzoeksrechter naar huis gestuurd. Zijn advocaat bevestigt tegenover Dagblad Suriname dat de rechter-commissaris geen gronden heeft gevonden om hem langer vast te houden. Kelsie had een BlackBerry-toestel voor SRD 300 gekocht bij ene Rasta. Wat hij niet wist, is dat dit toestel afkomstig was van een beroving. ‘Ik hoop dat hij een harde les heeft geleerd en niet meer spullen koopt op straat’, zegt vader Faria, terwijl hij naar zijn zoon kijkt.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!