Suriname en Brazilië willen uitwisseling migranteninformatie

Het drama te Maripasoula in Frans-Guyana heeft de nodige aandacht van de autoriteiten in Suriname. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken heeft tijdens een topontmoeting in het buitenland hierover van gedachten gewisseld met  zijn ambtgenoot van Brazilië. Dit gaf de Buza–bewindsman gisteren te kennen op een ontmoeting met de pers. Suriname en Brazilië willen samen met Frans-Guyana overgaan tot het uitwisselen van informatie over de in– en uitstroom van mensen, de zogenaamde migratiestroom, naar de drie vorengenoemde landen. Suriname en Brazilië hebben beide de intentie uitgesproken dat er nauw samengewerkt wordt op dit gebied. Bronnen uit het zuidoosten van Suriname meldden dat leden van de zwaargewapende bende, die twee militairen in Frans-Guyana hebben gedood, op Surinaams territoir zijn gesignaleerd.
Tijdens een gezamenlijke operatie van politie en gendarmerie om illegale goudzoekers in Dorlin te Maripasoula op te sporen, zijn er vorige week twee doden gevallen. Seniore korporaal Sébastien Pissot (34) en adjudant Stéphane Moralia (29) werden door de illegale goudzoekers gedood.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!