Parampara Fest II


Sanskriti  (a non-benefit organization for the promotion of Indian arts and culture) is blij haar tweede jaarlijkse Indiase klassieke muziek- en dansfestival “Parampara FEST II” aan te kondigen in de verschillende districten van Suriname. Vanaf 27 juli tot 16 augustus 2012.  Na het succes van het festival van vorig jaar, zal Sanskriti dit jaar ook dit festival houden met eminente artiesten van India om de eeuwenoude traditie van de Indiase klassieke muziek en dans te vieren in Paramaribo en Nickerie en om deze te promoten binnen de jonge generatie en ervaren luisteraars van Suriname. Het tweedaagse festival op 27 en 28 juli inTheater Thalia, was een eerbetoon aan de levende legende Bharat Ratna Pandit Ravi Shankar zijn, waarin het publiek kon genieten van sitar-recital door Shri Abhik Mukherjee, Kolkata, India, Indiase klassieke dans Bharatnatyam door Dansschool Madhoerie, Eminent componist van de Geet-Govind en wereldberoemde tablaspeler Pt. Udai Mazumdar, een senior leerling van Bharat Ratna Pt. Ravi Shankar, uit New Delhi, India (Udai ji heeft ook met Pt. Ravi Shankar in vele concerten over de hele wereld opgetreden), zang door Sri Surinder Pherai vergezeld door Sri Shailendra Madarie, een bekende tablaspeler van Suriname en de Indiase klassieke dans “Kathak” door Dansschool Hans Bhawan, die ook een danspresentatie zal geven op de compositie van het wereldberoemde album “Chants of India” door Bharat Ratna Pt. Ravi Shankar. Sanskriti heeft vanaf nu ook besloten om artiesten van Suriname te feliciteren voor hun bijdrage in verschillende mogelijkheden van de cultuur. Dit jaar op Parampara Fest II, zal Mevrouw Madhoerie Jagmohan worden gefeliciteerd voor haar ongeëvenaarde bijdrage in de Indiase kunst door middel van de Indiase klassieke Bharatanatyam Dans in Suriname.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: