Lidbonden vragen om opheldering moederlijstenkwestie Albinese ploegen


Ten minste 4 lidbonden van de SVB hebben aan de Commissie Lidbonden opheldering gevraagd voor het feit dat de ID-nummers van de spelers van de ploegen van de Albina Sportbond (ASB) ontbreken op de moederlijsten. Beide vertegenwoordigers van de ASB, Papatam en Real Bergie, zitten in de finaleronde van het 7de SVB/Integra Marine Lidbondentoernooi. De ondertekenaars geven aan dat volgens de gestelde regels van de SVB het verplicht is dat er van elke speler een ID-nummer vermeld wordt en zijn huisadres. Op de lijsten van Papatam en Real Bergie komen de identiteitsnummers niet voor. Bij velen ontbreekt ook het huisadres. In plaats daarvan staat alleen Albina en/of uit welk project ze komen. De Moengo Sportbond (MSB) heeft in een eerdere fase al erop gewezen dat dit niet volgens de geldende regels geschiedt. De ondertekenaars vragen daarom een onderzoek naar deze kwestie en vooruitlopend hierop het Lidbondentoernooi voorlopig in zijn geheel op te schorten.
De brief is ondertekend door de Wanica Sportorganisatie (WSO), Brokopondo Sportbond (BSB), Moengo Sportbond (MSB) en de Nieuwe Generatie Voetbalbond (NGVB). De namen van de Kwatta Sportbond (KSB) en de Voetbalbond Paramaribo Centraal (VBPC) staan er ook bij, maar er is geen handtekening geplaatst op deze plekken.

error: Kopiëren mag niet!