SCA viert 51 jaar met sportdag


Sport Club Altona (SCA) heeft afgelopen week zijn 51ste verjaardag gevierd met een dag vol sport. Daarvoor zijn vrienden erbij gehaald. Zo heeft de wielervereniging Team Dorp een succesvolle en goed georganiseerde “Feel the heat”-race gehouden onder auspiciën van de Surinaamse Wielrenunie (SWU). Start en finish waren bij de Vlindertuin die tevens een van de sponsoren was. Tevens was Wielerclub Wageningen met 10 wielrenners en 60 man aanhang speciaal overgekomen voor de gelegenheid. Emotioneel, maar vol waardering was mevrouw Kitaman, moeder van de in 2007 op 18-jarige leeftijd overleden wielrenner Benito Kitaman. Zij was speciale gast op de race en als geste werd aan haar de opbrengst van de inschrijfgelden van de recreanten overhandigd.
De damesgymgroep van SCA zorgde voor een stevige lunch waarna er een spannende slagbalwedstrijd gespeeld werd tussen SCA damesgym vs Wageningen WCW. De uitslag was SCA 24 tegen Wageningen 28. Hierna werd er direct aangevangen met een veteranenvoetbalwedstrijd. SCA vs Wageningen. Hier bleek SCA te sterk voor de enthousiaste ploeg uit Wageningen. De eindstand werd 4 -2 voor SCA. Gedurende de middaguren waren de kinderen bezig met binnenspelen zoals domino, dammen en schaken. De karateschool Burgos van de Altonaweg, die bij het laatstgehouden Katatoernooi zoveel prijzen won, deed haar reguliere oefening en trok veel aandacht en bewondering.
In de U-10 klasse bij de wielrenwedstrijd ging Sergio Tjin Asjoe van Gazelle door met het kampioenschap, terwijl Saif Somowidjojo van WCW op de tweede plaats eindigde. In de U-13 klasse was het een aangelegenheid van Team Dorp. Lindsey Biswane eindigde op de eerste plaats, terwijl Jeremy Sjiem Fat en Jericho Djarkasi respectievelijk twee en drie werden. In de U-15 klasse was het ook een aangelegenheid van Team Dorp. Shaquille van der l’isle werd eerste, Romano Talkami en Xaviero Cali werden respectievelijk nummer 2 en 3. Shaquille van der l’isle wist ook beslag te leggen op de wisseltrofee.
Bij de nieuwelingen ging het kampioenschap ook naar Team Dorp. Dion Liauw werd eerste, terwijl Stasko Djotirto tweede werd. Astrando Somowidjojo van WCW werd derde. In de veteranenklasse was het kampioenschap weggelegd voor Ponimin Alidikromo van Team Dorp. Robby D’Arnault die individuele titel reed werd tweede, terwijl Tamin Moormoidjojo van WCW derde werd. Bij de dames werd Romi Djotirto van Team Dorp eerste, terwijl Leanza Oosthuizen van Team Presto tweede werd.
Bij de junioren ging de titel naar Darryl Liauw van Team Dorp, terwijl  Elton Vlijter van WCW tweede werd. Bij de Mastersklasse was het een aangelegenheid van Team Dorp. Djessi Ardi werd eerste, terwijl Johnny Karijoredjo tweede en Evert Sanmohadi derde werd. In de Elite- klasse ging de titel naar Ruiz Ceder van Team Presto. Hij heeft ook alle drie sprintprijzen in de wacht kunnen slepen. Lesly Cairo van TDT werd tweede, terwijl Quince Overman van Team Presto derde werd.
 

error: Kopiëren mag niet!