Directeur Openbaar Groen ontheven

Directeur Eric Linger van Openbaar Groen, voorheen Milieubeheer, is ontheven. Dit wordt door Linger in gesprek met Dagblad Suriname bevestigd. Hij legt er de nadruk op dat de ontheffing, waarvan hij dinsdagmiddag op de hoogte werd gebracht, niets te maken heeft met zijn integriteit en het bestuurlijke. Wat de precieze reden is, houdt hij voor zichzelf, hoewel dat hem wel is voorgehouden. ‘Die vraag zou de president het beste kunnen beantwoorden.’
Volgens Linger kwam het nieuws dat hij niet meer de scepter mag zwaaien op het directoraat Openbaar Groen over als donderslag bij heldere hemel. Het staat vast dat hij elders geaccommodeerd wordt op het ministerie van Openbare Werken. ‘Ik zal een paar dagen rust nemen en kijken wat de minister van Openbare Werken voor mij in petto heeft.’ Linger benadrukt dat geen enkele post uitgesloten is, ook niet die van de directeur. Vanaf september 2010 heeft hij gefungeerd als directeur Openbaar Groen. Onder zijn leiding onderging het vroegere Milieubeheer de naamsverandering naar Openbaar Groen.
Inmiddels doen geruchten de ronde dat de directeur Bouwkundige Werken en Dienstverlening op het ministerie van OW, Lloyd Kotzebeu, wordt vervangen. Het is nog onduidelijk wie de nieuwe directeur wordt. Zo wordt ook druk gespeculeerd dat de ex-VHP’er Vijay Chotkan, die zijn heil is komen zoeken bij de NDP, zoet gehouden zal worden met een post. In de vorige regeringsperiode fungeerde hij als directeur Bouwkundige Werken en Dienstverlening. Chotkan die formeel nog ambtenaar is, is langer dan twee jaar ontheven als directeur. Na het aantreden van de huidige regering werd hij op een zijspoor geplaatst.
Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!