Brazilië doneert anti – malariamedicijnen aan Suriname

De Braziliaanse ambassadeur in Suriname, Marcelo Baumbach, heeft gisteren een partij medicamenten geschonken aan minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Minister Lackin heeft op zijn beurt de 84 boxen anti – malariamedicijnen (4000 tabletten) overgedragen aan Dayanand Panchoe, hoofd afdeling Malaria van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg. Panchoe zei bijzonder verheugd te zijn met deze schenking. Het gaat in deze om het oraal middel primaquine 5 mg. Volgens het hoofd van de afdeling Malaria hadden zij slechts een beperkte voorraad van primaquine 15 mg. Bij kinderen die dit voorgeschreven kregen, moest de medicijn in kleinere stukken gesneden worden. ‘Dit mag in feite niet’, zegt Panchoe. De medicamenten zullen heel binnenkort gedistribueerd worden naar alle 56 posten in het binnenland. Wie steeds terugkerende oplevingen van malaria heeft, krijgt primaquine gedurende twee of drie weken, om de infectie uit te roeien.
Minister Lackin wees erop dat in het kader van de samenwerking tussen Suriname en Brazilië ons zuiderbuurland vaker schenkingen heeft gedaan aan Suriname.  Ambassadeur Baumbach gaf aan dat Suriname en Brazilië voor dezelfde uitdagingen staan voor wat betreft de bestrijding van malaria. ‘Zie hier het belang van de samenwerking tussen beide landen.’ De ambassadeur hoopt met deze donatie heel wat mensenlevens te kunnen redden.
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!