Grote brand verwoest panden binnenstad


Een grote brand in de binnenstad van Paramaribo heeft gistermorgen drie panden volledig in de as gelegd. Het gaat om de gebouwen van Ten Shipping, Techno Ruk & Co en een boetiek op de hoek van de Keizerstraat en de Jodenbreestraat, aan de overkant van de SIV–moskee. Volgens de brandweer zijn er geen slachtoffers.
Brandweer en politie rukten massaal uit om het vuur te bedwingen en het stadscentrum verkeersvrij te maken. Een dikke brandslang van bijna een kilometer  lengte werd door de Keizerstraat en de Watermolenstraat tot de Plattebrug aan de Waterkant gelegd om water uit de Surinamerivier te pompen.
De verkeerschaos in de stad was enorm. De politie vroeg de bevolking via een sms-alert om weg te blijven uit de binnenstad. Het bleek moeilijk om het vuur snel onder controle te krijgen. Toch kon de brandweer voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde. De brand ontstond in het middelste van de drie gebouwen, waar vaak zwervers en junks onderdak zochten. De politie vermoedt dat zij een vuurtje moeten hebben aangemaakt, waarna de brand oversloeg. Omwonenden hebben in het verleden meerdere malen de eigenaren van het pand – die in Nederland wonen – erop gewezen dat het huis was gekraakt.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!