Rosebel Goldmines ondersteunt Stichting Prasoro

Op woensdag 27 juni 2012 vond de officiële oplevering plaats van een gerenoveerde woning van de Stichting Prasoro voor het Kind in Nood, het voormalige SOS Kinderdorp. Met een financiële bijdrage van USD 10.000 heeft het bedrijf Iamgold/ Rosebel Goldmines geprobeerd ertoe bij te dragen dat de kinderen van dit tehuis een goed onderkomen hebben. Volgens Robert van Ritter, de directeur van de stichting, is de renovatie van de woning de eerste stap om in de nabije toekomst alle woningen gerenoveerd te krijgen.
Stichting Prasoro is een onafhankelijke niet-gouvernementele organisatie (ngo), die de verschillende religiën en culturen respecteert en die door middel van haar werk een bijdrage levert aan de opbouw en ontwikkeling van de gemeenschap. Weeskinderen en verwaarloosde of “in de steek gelaten” kinderen vinden een onderdak bij de stichting. “Vanuit haar ‘Corporate Social Responsibility’ (sociale verantwoordelijkheid, red.) heeft Rosebel met genoegen bijgedragen aan dit project.”

error: Kopiëren mag niet!