Radjkoemar Randjietsingh: ‘Verhuizing Parmessar te doorzichtig en goedkoop’

‘De verhuizing van Parmessar is te doorzichtig en goedkoop’, zegt de ondervoorzitter van de VHP, Radjkoemar Randjietsingh, over de voorgenomen uitschrijving van het NDP-assembleelid Rabin Parmessar uit Paramaribo. Bij de komende verkiezingen zal hij in Wanica gekandideerd worden. Volgens de Kieswet dient een kandidaat minimaal twee jaren ingeschreven te zijn in het betreffend district waar hij als kandidaat wordt voorgedragen. Randjietsingh geeft duidelijk te kennen dat de VHP helemaal niet wakker ligt van de zogenaamde verhuizing van Parmessar. ‘We zijn helemaal niet bevreesd.’ Het district Wanica is altijd het bolwerk geweest van de VHP.
‘Wanneer Parmessar zich zodanig nationalistisch en politiek sterk voelt, waarom verhuist hij niet naar Marowijne of Brokopondo’, vraagt Randjietsingh zich af. ‘Maar ja, hij moet maar zelf weten wat hij doet.’ De politicus wijst erop dat Parmessar bij de afgelopen verkiezingen aan de kiezers had voorgehouden dat hij de president van het land zou worden. ‘Hij had eerder beloofd dat hij president zou worden, het is aan de kiezers gelegen om te oordelen.’
Randjietsingh wil niet stellen dat de zogenaamde verhuizing van Paramaribo naar Wanica kiezersbedrog is. ‘Dat moet de persoon die verhuist maar zelf weten.’ Volgens de VHP-topman is het voortraject dat de NDP heeft, voor een ieder duidelijk, ook al is die persoon woonachtig te Nickerie of Albina. ‘De mensen hebben het allemaal meegemaakt, vele beloftes en armoede. Daarmee moet het volk maar zelf afrekenen bij de komende verkiezingen.’
Een groep VHP’ers uit Wanica heeft de VHP uit ontevredenheid de rug toegekeerd en is haar heil gaan zoeken bij de VHP. Hierover zei Randjietsing eerder het volgende: ‘Wanneer de mensen weg willen, kunnen we ze niet tegenhouden.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!