Gevaarlijke situatie hoek Ozirweg

Autobestuurders rijden ondoordacht en onvoorzichtig wordt vaak gesteld. De overheid geeft aan dat men meer defensief moet gaan rijden. De algemene opvatting is dat bromfietsers het echt te bont maken. Ze rijden te hard, vooral bij een voorrangskruising. Men blijkt zeer hardhorend te zijn in het verkeer en gedragsverandering is moeilijk af te dwingen. Het wordt echter moeilijker voor de overheid, wanneer ondernemers straks het besluit nemen om ook fatsoensnormen naast zich neer te leggen.
Gisteren schrokken de bewoners van de Ozirweg zich een hoedje vanwege geparkeerde auto’s aan weerszijden van de kruising met de drukke Indira Gandhiweg. “De autohandelaar aan de overkant van de Ozirweg heeft besloten om zijn waar aan te prijzen door de auto’s heel gevaarlijk langs de weg te parkeren. Het is de eigenaar daarbij ontgaan dat daardoor de bestuurder het zicht wordt ontnomen om het aankomend langzaam verkeer te kunnen zien, met alle nare gevolgen van dien”, zegt een buurtbewoner. “De handelaar kan immers van de bestuurder niet verlangen dat hij uit zijn auto stapt en eerst gaat kijken of er beweging is op het fietsenpad, om daarna weer zijn weg te vervolgen. Defensief rijden wordt o.a. door dit gedrag van één persoon onmogelijk gemaakt.” Buurtbewoners vragen zich af of deze handelaar wel een vergunning heeft van de districtscommissaris om zulks te doen. “Op zijn zachtst gezegd is er hier zeker sprake van asociaal gedrag en het kan tot gevolg hebben dat er weer slachtoffers in het verkeer vallen. Als dit onverhoopt toch zou gebeuren, zou deze handelaar stoïcijns schouderophalend zonder emotie de ogen in de late uren kunnen sluiten”, merkt de buurtbewoner op.

error: Kopiëren mag niet!