Ontvluchte criminelen mogelijk uitgeweken naar Guyana

‘Die indicaties hebben we wel, maar het kan nog niet exact aangegeven worden’, zei de directeur van de Penitentiaire Inrichting Hazard in Nickerie, Carlo Palmtak, betreffende de mogelijkheid dat de drie ontvluchte criminelen richting Guyana zijn uitgeweken. Meer dan drie weken geleden zijn drie gedetineerden tijdens het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden te Nieuw Nickerie ontvlucht.
Palmtak legt er de nadruk op dat de zoekactie om de criminelen wederom in de kraag te vatten, normaal wordt voortgezet. De drie penitentiaire ambtenaren, die belast waren met de bewaking zijn inmiddels buiten functie gesteld. Ten tijde van de ontvluchting waren zij fysiek aanwezig te Nieuw Nickerie, alwaar de criminelen schoonmaakwerkzaamheden moesten verrichten. Ook zijn vijf andere penitentiaire ambtenaren buiten functie gezet. Zij hebben zich schuldig gemaakt aan interne zaken die hebben geleid tot de ontvluchting van de drie criminelen.
Twee van de gevangenen zaten opgesloten wegens het plegen van diefstal, terwijl de derde zich schuldig had gemaakt aan het overtreden van de Wet op verdovende middelen. De twee criminelen die waren opgesloten wegens diefstal, moesten niet lang meer zitten, terwijl de derde kort terug uit Paramaribo was overgeplaatst.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!