Politieman in vrijheid gesteld in zaak mishandeling tiener 17-jarige liep rib- en armfractuur op

In de zaak waar in eerste instantie twee politiemannen betrokken waren ter zake mishandeling van een tiener, moest één zich gisteren voor de rechter verantwoorden. De medeverdachte is reeds tijdens de voorgeleiding heengezonden. Ook deze politieman, die al twee maanden in voorarrest had gezeten, werd donderdag op verzoek van zijn advocaat voorlopig in vrijheid gesteld.
In deze zaak zou een 17-jarige arrestant op 21 april 2012 ernstig zijn mishandeld op het politiebureau Keizerstraat. De jeugdige zou zich schuldig hebben gemaakt aan een straatberoving. Uit verklaringen moet blijken dat de arrestant op 20 april werd gearresteerd en de volgende ochtend werd voorgeleid bij de hulpofficier van justitie. De aanleiding van de mishandeling is vermoedelijk dat de verdachte de beroving niet wilde bekennen; hiervoor zou hij door de politie zijn gemolesteerd.
De 17-jarige heeft aan de vermoedelijke mishandeling een rib- en armfractuur opgelopen. Daarnaast liep hij ook inwendige kneuzingen op. Uit het politioneel onderzoek moet blijken dat de verdachte en zijn kompaan een toerist hadden bestolen. Het lukte de sterke arm om de verdachte aan te houden. De politie zou tijdens de aanhouding genoodzaakt zijn om vuurwapengeweld aan te wenden. De verdachte werd geraakt door de politiekogel. Hij werd toen naar EHBO gebracht voor behandeling. Daarna werd hij door de politie meegenomen naar het bureau. De volgende dag werd de 17-jarige arrestant wederom naar EHBO gebracht, maar toen constateerde de behandelende arts meerdere letsels. “De arrestant verklaarde toen dat hij door politiemannen flink was mishandeld in het cellenhuis.”
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: