Al 10 bromfietsers overleden in verkeer dit jaar

De 40-jarige bromfietser Carteon Gumming is gistermorgen in het ziekenhuis overleden ten gevolge van letsels opgelopen bij een botsing. Donderdagavond reed hij over het rijwielpad van de Martin Luther Kingweg.  Ter hoogte van de kruising Martin Luther Kingweg en de Botrotoertoeroeweg  maakte hij een uitwijkmanoeuvre naar rechts. Hij kwam daarbij in botsing met een andere bromfietser, die vanuit tegenovergestelde richting kwam aanrijden. De twee bromfietsers kwamen frontaal in botsing met elkaar.
Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de overleden bromfietser vermoedelijk voor een hoop zand was uitgeweken en daardoor op de rij-helft van de andere bromfietser was terechtgekomen. De botsing was onvermijdelijk.
Deze bromfietser is het 33e verkeersslachtoffer voor dit jaar. De andere bromfietser is met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen Zijn  toestand is stabiel te noemen. Van de in totaal 33 verkeersdoden dit jaar zijn er 10 bromfietsbestuurders die het leven hebben gelaten in het verkeer.

error: Kopiëren mag niet!