Motorfietser overleden na botsing met tractor Een breekt been


In het Middenstandspolder in het district Nickerie heeft er gisteren een aanrijding plaatsgevonden tussen enkele motorfietsers en een tractor omstreeks 16.00 uur. Een van de motorfietsers is komen te overlijden in het ziekenhuis, nadat hij een zware klap kreeg aan zijn hoofd. Een andere heeft een beenbreuk opgelopen en ligt in het ziekenhuis.
Een groep van 27 motorfietsers reed over de weg richting Paramaribo om deel te nemen aan een motorfietsenshow in verband met Keti-Koti. Een groot deel van de rijders kwam uit Guyana. Bij de oversteek te Southdrain werden ze opgehaald door een paar Surinaamse motorrijders. Via de Middenstandspolder koersten ze richting onze hoofdstad. Aldaar zouden ze vanavond meedoen aan een motorshow.
Op een gegeven moment, ter hoogte van rijstbedrijf Soechit, kwam een tractor uit een inrit op de weg. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de groep motorrijders, met als gevolg de aanrijding. Volgens de Surinaamse motorrijder G., die ook in de groep was, botsten de eerste twee fietsers tegen de tractor. Ze kwamen tegen de motor aan, waarna ze eronder kwamen te liggen.
Vermeldenswaard is dat de politie van Henar geen vervoer had om de locatie van de aanrijding aan te doen. De politie van Paradise verleende assistentie bij dit ongeval.

error: Kopiëren mag niet!